søndag den 13. februar 2011

Kalkunfilet med chorizo

I går stod den på wok-ret med kalkun og grøntsager. I dag var det så tid til et lille eksperiment: kalkunfilet med fyld af chorizo. Sammen med lynstegte grøntsager blev det faktisk en glimrende ret.
Kalkun med chorizofyld og lynstegt grønt

Ingredienser til to personer


  • En halv kalkunfilet
  • En halv chorizopølse
  • En halv broccoli
  • En halv pakke grønne bønner
  • En halv pakke sukkerærter
  • To forårsløg
  • Et helt løg
  • En halv pakke cherrytomater
  • 2 dl vand
  • Salt og peber 

Retten samles

Lav en lomme i kalkunfileten med en skarp kniv. Pas på ikke at stikke hul i fileten. Skær chorizopølsen i tern og kom den ind i lommen. Luk fileten med kødnåle eller tandstikkere. Krydr kalkunen med salt og peber og brun den af i en gryde ved lidt over middelvarme.

Når kalkunen har fået en god farve, skal du tilsætte vandet og skrue ned for varmen. Skrær et halvt løg i både og kom dem i gryden. Lad fuglen simre i et kvarters tid og lad den derpå hvilke 10 minutter.

Snit imens grøntsagerne og steg dem i en wok. Start med broccolien og slut med tomaterne. Tilsæt til sidst stegeskyen og lidt salt.

Skær kalkunen i skiver og server med de lynstegte grøntsager.

Velbekomme :-)