søndag den 24. oktober 2010

Forloren hare – det traditionelle


Vi havde alle unger i huset til aftensmad i går. Valget af menu var egentlig enkel nok: De skulle have noget, de ikke selv laver så tit. Med dette kriterium faldt valget på den gode gamle ret, forloren hare.
Vi købte hakket kød hos slagteren i Solrød Center – de har nu det bedste hakkede kød i byen. Her har du opskriften, som jeg bruger til forloren hare. Den er et hit her i huset J

Ingredienser til 4-6 personer

  • 250 gram hakket svinekød
  • 250 gram hakket oksekød
  • 1 dl rasp
  • ½ dl fløde
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • 1½ pakke bacon
  • 4 dl mælk
  • Kulør

Sovs

  • Stegesky
  • 1½ spsk. mel
  • Ribsgelé
  • Smør eller lidt piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Rør kødet med rasp, æg og fløde og smag til med salt og peber. Farsen skal være ret fast.
  2. Form farsen som en kort, tyk pølse og læg den i et ovnfast fad.
  3. Barder haren med skiver af bacon.
  4. Sæt fadet i en varm ovn på 250° i ca. 15 minutter til "haren" er begyndt at tage farve.
  5. Pisk lidt kulør i mælken og hæld den i fadet.
  6. Lad "haren" stege ved 170° omkring tre kvarter – eller til dyret når en kernetemperatur på 72 grader. Dryp jævnligt med mælken fra fadet.

Sovs

  1. Si væden fra "haren" over i en gryde og lad den koge op.
  2. Rør en jævning af mel og vand og pisk det i sovsen.
  3. Lad sovsen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber.
  4. Kog videre et par minutter og tilsæt ribsgelé og eventuelt lidt smør eller fløde for at glatte sovsen.

Servering

Server med kogte eller brunede kartofler til og byd ribsgele til.
Baconen kan skæres i stykker og røres i farsen i stedet for at blive brugt som bardering. I så fald skal "haren" pensles med olie eller smeltet smør inden den sættes i ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar