mandag den 18. oktober 2010

Pulled pork i ovnen

Sidste års sommerferie gik til det vestlige USA. Her smagte vi for første gang i vores liv pulled pork. Og det var et hit. Hen over denne sommer er talen tit faldet på retten - sjovt, at det så skulle blive en realitet, nu hvor vinteren står for døren :-)

Her kommer hittet tilpasset et dansk køkken uden røgovn. Du skal i øvrigt give dig god tid: For det meste passer retten sig selv, men den skal gøre det længe... Jeg startede fredag aften med at lave dry rub og blande en marinade, som dyret kunne overnatte i. Dagen efter stod den 10 timer i ovnen. Men læs endelig detaljerne nedenfor.

På grund af hastværket med at sætte tænderne i retten blev det desværre ikke til nogle billeder ;-)

Det skal du bruge til selve svinet
  • Et stykke nakkefilet (svin) på 2-2,5 kg
  • 4 spsk. brun farin
  • 4 spsk. salt
  • 1/2 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • En portion dry rub
Ingredienser til dry rub
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 2 spsk. røget paprika
  • 2 spsk. chilliflager
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. peberkorn
  • 2 stk. stjerneanis
  • 3 spsk. brun farin
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. salt
Vejen frem
Mas stjerneanis, peberkorn og spidskommen i en morter. Bland resten af ingredienserne undtagen farin i. Bland til sidst brun farin i blandingen.

Bland en lage i en gryde af brun farin, vand, salt og 3 spsk. dry rub. Kog op og rør indtil alle ingredienser er opløste. Lad marinaden køle af.

Dup nakkefileten tør med et stykke køkkenrulle. Læg den i en plasticpose, hæld marinaden i posen og tilsæt laurbærblade. Mariner i minimum 8 timer - eller natten over.

Varm din ovn op til 110 grader. Du kan prøve temperaturen i ovnen af med et stegetermometer.

Dup nakkefileten af med et stykke køkkenrulle og rub den grundigt med dry rub. Læg den i et ildfast fad og stik et stegtermometer i dyret. Sæt grisebassen  midt i ovnen.

Centertemperaturen på nakkefileten skal op på ca. 95 grader. Du skal regne med, at det tager 1½-2 timer pr. 500 gram - en nakkefilet på 2 kg skal altså have 7½-8 timer.

På grund af marineringen natten over kan nakkefileten snildt holde på saften, selvom den får så længe i ovnen.  Den bliver ikke tør...

Når centertemperatur kommer op på 95 grader, skal du bare slukke for ovnen og lade stegen hvile i ovnen et par timer, før du begynder at maltraktere den.

Flæns nakkefileten med et par gafler. Det ser ikke pænt ud, men vent til du smager det! Bland lidt dry rub i kødet efter, du har "pullet the pork", et par skefulde BBQ-sovs og noget af skyen fra stegningen. Det højner smagen og gør kødet endnu mere lækkert.

Spis kødet i en burgerbolle med salat i og coleslaw til - eller i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar