søndag den 6. juni 2010

Italiensk farsbrød med kartofler og persillepesto

Den seneste tid har den stået på oprydning i fryseren. I dag valgte Pia at tage et halvt kilogram hakket oksekrød ud af fryseren. Eftersom vores persille er særdeles potent og velvoksen, bestemte jeg mig for at vi i hvert fald skulle have noget med persillepesto til. Det blev altså til italiensk farsbrød med kartofler og persillepesto.

Ingredienser - farsbrød
  • ½ kg hakket oksekød
  • 1 æg
  • Salt peber
  • Stødt spidskommen
  • Stødt korrianderfrø
  • 2 fed hvidløg
  • En lille håndfuld soltørrede tomater
  • ½ løg
  • 2 spsk. rasp
  • 1-2 dl vand
  • Bacon, pancetta eller parmaskinke
Ingredienser - persillepesto
  • Et lille bbundt bedbladet persille
  • 50 g pinjekerner
  • 100 g parmasanost
  • Olivenolie
  • Salt
Farsbrødet
Rør det hakkede oksekød sejt med salt. Tilsæt et æg, et stort drys stødt spidskommen og et ligeså stort drys stødt karianderfrø. Rør godt i skålen. Snit løg og hvidløg fint og tilsæt det farsen. Hak de soltørrede tomater groft og lad dem gå samme vej som de øvrige ingredienser. Rør godt og tilsæt derefter rasp og vand. Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber.

Sæt farsbrøddet i en varm ovn (250 grader) og lad den få farve. Skru ned til 180 og steg videre i ca. 50 minutter.

Her får farsbrødet varmen i ovnen.

Farsen kan også formes til bøffer og steges på pande. De er gode som "tilbehør" til pasta og tomatsovs.

Persillepesto
Pil, skyl og tør persillen. Rist pinjekernerne på en hed pande. Skær hvidløget i mindre stykker. Riv parmasanosten på et rivejern. Hak hele herligheden i en blender eller minihakker, mens du tilsætter olie. Pestoen skal ikke hakken totalt til mos, men må gerne have tekstur. Smag til med salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar