Laks med blå birkes, pasta og hvisvinssauce |
Ingredienser til to
- To laksebøffer (eller 1 stor, hvis apetitten ikke er til mere)
- Blå birkes
- Pasta
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- to glas tør hvidvin
- 1 dl fløde (jeg brugte creme fine med fint resultat)
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
Vejen til målet
Varm ovnen op til 200 grader og stil et ildfast fad ind i den. Strø blå birkes ud på et spækkebrædt og drys med salt og peber. Vend forsigtigt laksebøfferne i blandingen og placer dem i det ildfaste fad. Laksen skla have 20-25 minutter i ovnen afhængig af størrelse.Hak løg og hvidløg og sauter dem forsigtigt. Tilsæt hvidvin og kog det lidt ind. Hæld fløden i saucen og tilsæt citronsaft. Det er med til at gøre saucen lidt tykkere. Smag til med salt og peber. Forkæl eventuelt dig selv ved at putte en klat smør i saucen for at gøre den pænt glat.
Kog pastaen efter anvisningen på posen og server retten med et glas køligt hvidvin til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar