søndag den 16. januar 2011

Bagt laks med blå birkes

I sidste uge havde Pia købt nogle ordentlige klepperter af nogle laksebøffer. Vi var egentlig ikke så sultne, men mad skal der jo til. Så vi endte med at dele en laksebøf.
Laks med blå birkes, pasta og hvisvinssauce

Ingredienser til to

  • To laksebøffer (eller 1 stor, hvis apetitten ikke er til mere)
  • Blå birkes
  • Pasta
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • to glas tør hvidvin
  • 1 dl fløde (jeg brugte creme fine med fint resultat)
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Vejen til målet

Varm ovnen op til 200 grader og stil et ildfast fad ind i den. Strø blå birkes ud på et spækkebrædt og drys med salt og peber. Vend forsigtigt laksebøfferne i blandingen og placer dem i det ildfaste fad. Laksen skla have 20-25 minutter i ovnen afhængig af størrelse.

Hak løg og hvidløg og sauter dem forsigtigt. Tilsæt hvidvin og kog det lidt ind. Hæld fløden i saucen og tilsæt citronsaft. Det er med til at gøre saucen lidt tykkere. Smag til med salt og peber. Forkæl eventuelt dig selv ved at putte en klat smør i saucen for at gøre den pænt glat.

Kog pastaen efter anvisningen på posen og server retten med et glas køligt hvidvin til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar