lørdag den 3. juli 2010

Grilstegt kylling med kartoffelsalat

Hvad er sommer uden grillstegt kylling. Den kylling, jeg har brugt her, er en majskylling. Den er lidt større, end kyllinger er flest, og kødet er mere smagfuldt.

Det skal vi bruge til fire personer
  • En kylling
  • Salvieblade
  • Grillkrydderi
  • 500 g kartofler
  • Et lille bundt asparges
  • Olie
  • Balsico
  • Honning (jeg bruger akaciehonning)
  • Salt og peber

Vejen frem
Rens kyllingen, fjern gump, vingespidser og det yderste af underlårets led. Tør kyllingen godt af. Lav en lomme mellem brystet og skindet. Pas på ikke at ødelægge skindet. Fyld krydderurter i lommen - det giver en skøn smag til kødet. Jeg brugte salvie, men du kan bruge timian, rosmarin (ikke for meget) og persille. Kun fantasien sætter grænser. Olier kyllingen og gnid den i grillkrydderi og salt.

Giv kyllingen en times tid på grillen. Der skal komme lys saft ud fra overlåret.

Kog kartoflerne i vand tilsat salt. Damp asparges i lidt vand tilsat RIGELIG smør. De skal være al dente.

Rør en dressing af 3 spsk. olie, 1 spsk. balsamico, salt og peber. Smag til med honning. Bland kartofler og asparges skåret i mundrette stykker. Hæld dressingen over.

Parter kyllingen i seks stykker - del eventuelt bryststykkerne. Server med en fyldig rødvin eller en mørk øl som fx Jakobsens Dark Lager.

Nemt og bekvemt. Bon Apetit...

1 kommentar: