onsdag den 7. juli 2010

Laks med grøn pesto

Lige nu bugner vores drivhus med basilikum. Noget er købt i en krukke i supermarkedet, andet har jeg selv sået. Vi har brugt basilikum i salater, mast til ukendelighed i dressing og nu som pesto. Og det klæder virkelig laksen. Farvemæssigt stemmer den grønne pesto perfekt med laksen. Og pestoen gør en mør fisk endnu mere mør. Som tilbehør lavede jeg ovnstegte kartofler og grillede majskolber.

Det skal du bruge (til to)
  • 2 stykker laks
  • En god håndfuld basilikum
  • En lille håndfuld pinjekerne
  • 75 g ost (grana padana eller parmegiano regiano)
  • 3 fed hvidløg
  • ca. 1 dl olivenolie
  • 200 g kartofler
  • 2 majskolber
  • Timian
  • Rosmarin
  • Salt
Vejen frem
Skyl og vask kartoflerne. Del de største på langs. Hak timian og rosmarin fint. Hæld kartofler, krydderurter og salt i en pose. Tilsæt olie og ryst det hele godt sammen. Hæld kartoflerne fra posen over i et ildfast fad. Giv dem 20-25 minutter ved 200 grader. Jeg brugte vores gasgrill.

Rist pinjekerne ved middel varme. Når de er let brune, skla de op i en blender sammen med basilikum, ost, hvidløg. Rør godt. Tilsæt olie og rør igen. Smag til med salt - pas på: osten er temmelig salt i sig selv. Når massen har nået en fed konsistens, smøres den på laksen, der placeres i et ildfast fad. Steg 20-25 minutter ved 200 grader. Også her kan du bruge din grill.

Del majskolberne i 2-3 cm lange stykker (1 kolbe deles i 3-4 stykker). Smør med olie og gril dem forsigtigt i ca. 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar