Det skal du bruge (til to)
- 2 stykker laks
- En god håndfuld basilikum
- En lille håndfuld pinjekerne
- 75 g ost (grana padana eller parmegiano regiano)
- 3 fed hvidløg
- ca. 1 dl olivenolie
- 200 g kartofler
- 2 majskolber
- Timian
- Rosmarin
- Salt
Skyl og vask kartoflerne. Del de største på langs. Hak timian og rosmarin fint. Hæld kartofler, krydderurter og salt i en pose. Tilsæt olie og ryst det hele godt sammen. Hæld kartoflerne fra posen over i et ildfast fad. Giv dem 20-25 minutter ved 200 grader. Jeg brugte vores gasgrill.
Rist pinjekerne ved middel varme. Når de er let brune, skla de op i en blender sammen med basilikum, ost, hvidløg. Rør godt. Tilsæt olie og rør igen. Smag til med salt - pas på: osten er temmelig salt i sig selv. Når massen har nået en fed konsistens, smøres den på laksen, der placeres i et ildfast fad. Steg 20-25 minutter ved 200 grader. Også her kan du bruge din grill.
Del majskolberne i 2-3 cm lange stykker (1 kolbe deles i 3-4 stykker). Smør med olie og gril dem forsigtigt i ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar